Закарпаття та Івано-Франківщини підписано “молодіжний” меморандум про співпрацю

20 серпня одночасно в усіх регіонах України з ініціативи Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту за участю молодіжних громадських організацій було проведено акцію-автопробіг «Молодь єднає Україну!» Мета акції – привернути увагу молоді до відзначення державних свят, зокрема, Дня Незалежності України.
На Прикарпатті акція стартувала в обласному центрі біля будинку облдержадміністрації і пройшла за маршрутом Івано – Франківськ – Надвірна-Яремче – Яблуницький перевал. Її учасниками стали представники головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, Молодіжної адміністрації та громадських молодіжних організацій Прикарпаття. На межі Івано-Франківської та Закарпатської областей вони зустрілися зі своїми колегами із Закарпаття.

Акція продовжилася у загальноосвітній школі с. Лазещина Рахівського району, де було підписано Меморандум про співпрацю між головними управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської та Закарпатської облдержадміністрацій, а також Молодіжною адміністрацією Прикарпаття. “Сторони беруть на себе зобов’язання спрямувати зусилля на національно-патріотичне виховання молоді, профілактику негативних явищ у молодіжному середовищі, пропаганду здорового способу життя серед дітей та молоді, екологічне виховання молодого покоління та активізацію молоді у суспільному житті держави” – зазначалося у тексті Меморандуму.

У рамках молодіжної акції-автопробігу за участю представників двох областей відбулися товариські спортивні змагання з міні-футболу, волейболу і перетягування канату. Після їх завершення учасники отримали нагороди і почесні грамоти та висловили свої сподівання на залучення у майбутньому до спортивних змагань представників з інших областей України.

Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА