Закарпаття: У День Державного прапора більшість держустанов краю “забула” про державну символіку?

Любов до Батьківщини, до рідної держави не може бути абстрактною і повинна проявлятися в конкретних діях. Тому повагу до Прапора, який є державним символом, можна рахувати однією з таких. Пройшовшись вулицями обласного центру, та зателефонувавши друзям і родичам у деякі з районів Закарпаття, можна зробити висновки – про День прапору України забули! Тож, шановні закарпатці! Звертаємося до всіх, приватних підприємців, керівників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, до кожного з вас: 23 серпня вивісити на будівлях, фасадах, балконах Державний Прапор України. Адже наш Прапор — це втілення свободи і незалежності, слави і відродження України. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, — це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.

А фотозвіт про тих, хто забув про Державний прапор у найближчих новинах.

Державний прапор України — стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Жовто-сині барви символізували Київську Державу ще до християнізації Русі. Після прийняття християнства ці кольори освячувалися образом животворного Хреста. Після нашестя татарських орд Батия ця символізація зникла, але згодом відродилася в церковних оздобах, на гербах українських міст. Майже всі герби міст Київщини й України загалом обрамлялися жовто-синіми кольорами. З XVIII століття полкові й сотенні козацькі прапори Війська Запорозького все частіше виробляються з синього полотнища, на якому жовтою фарбою наносять хрест, зорі, зброю, постаті святих.

Прапор є частиною знаково-символічної системи культури держави та організації і має значне символічне значення, зокрема для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. До прапора, як до символу держави або організації, ставляться з повагою, з ним вшановують живих або віддають шану мертвим.

Державний прапор є символом держави. Будь-яку неповагу, яку виявляють до державного прапора іноземної держави, розглядається як свідома образлива дія, спрямована на адресу цієї країни.

zakarpatpost.net