Україна обов’язково збереже свою незалежність – І.Юхновський

Незалежність України, затверджену на референдумі 1 грудня 1991 року, обов’язково буде збережено. Таку думку в ексклюзивному коментарі ІМК висловив народний депутат I-IV скликань, керівник “Народної ради” у Верховній Раді I скликання Ігор Юхновський.

“Мудрість приходить з часом. Думаю, затверджене на референдумі 1 грудня 1991 року не змінеться повік. Я абсолютно впевнений в тому (що Україні вдасться зберегти свою незалежність. – Ред.). Я б навіть такого питання не ставив”, – зауважив політик.

 “Ми, безумовно, скористались ситуацією, ми скористалися ГКЧП (ДКНС. – Ред.), ми скористалися тими подіями, які були в Росії і взагалі в Радянському Союзі. Але можу сказати, що якщо говорити про незалежність, то я вважав, що ми до цього проголошення вже були готові ще у червні 1991 року, до ГКЧП. Розвал Радянського Союзу йшов так, що вже в червні стало зрозумілим, що ніякого Союзного договору підписано не буде, що республіки не погодяться на будь-яку залежність у рамках Союзного договору і що республікам треба оголошувати закони чи постанови про проголошення незалежності… ГКЧП, безумовно, нам допомогло”, – підкреслив І.Юхновський.

imk.com.ua