Закарпаття: Буде спортмайданчик і в юних брадольчан на Міжгірщині

В ході перших днів свого перебування на посаді керівника Закарпатської ОДА Олександр Ледида неодноразово підкреслював, що разом із забезпеченням належного розвою туристичної справи на теренах Срібної землі, величезна увага приділятиметься будівництву нових спортивно-оздоровчих комплексів, зміцненню матеріально-технічної бази діючих. Адже постала потреба повернути Закарпаттю колишню його спортивну славу. Пальму першості в її зеніті займали футбол, волейбол, гірськолижний спорт.

У всі часи футбол був популярним у широких верств населення Підкарпатської Русі. Досить сказати, що наприкінці 20 років ХХ століття 2 келечинці були у складі футбольної команди СКА “Русь”, у якій також грав майбутній президент Чехословаччини Е. Бенеш. Величезною популярністю користувався футбол і в жителів піднебесної Колочави. Тож не дивно, що й сьогодні юні футболісти Брадолецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (дир. Юрій Ігнатишин), вихованці висококласного колочавського футболіста Юрія Леднея, успішно міряють сили не тільки з ровесниками Міжгірщини, а Хустщини чи Тернопільщини… Учнівська футбольна команда бере участь в обласній першості “Дитяча ліга” з футболу.

Ініціативи керівника краю О.О. Ледиди у цій справі змусили діяти рішуче багатьох керівників районної ланки. Для голови РДА Івана Романа вона не стала несподіванкою, бо ж він з юних літ закоханий у цю древню гру. В районному часописі “Радянська Верховина” було видруковано кілька публікацій про майстерну гру юного футболіста, учня Синевирської СШ Івана Романа. Тож зробив усе можливе, щоби в області виділили два комплекти штучного покриття для спортарен Колочави-Брадольця і Пилипця. Підготовчі роботи намічено завершити до 26 серпня цього року.

Тож не дивно, що цими днями голова РДА Іван Роман, незважаючи на зайнятість поточними справами, не обминув разом із сільським головою Колочави Юрієм Хлантою побувати на будмайданчику майбутнього міні-стадіону в Брадольці. Вони разом з Юрієм Леднеєм, Юрієм Ігнатишиним залишились задоволені роботою будівельників ВАТ “Загалшляхбуд”, яке очолює Василь Коліда, які прискореними темпами ведуть підготовчі роботи, щоби у чітко визначені строки підготовити основу для укладення штучного покриття майбутньої спортивної споруди.

Тут останнім часом було задіяно три одиниці потужної техніки, аби не допустити її простоїв. Ефективно використати виділені райдержадміністрацією і сільською радою кошти в сумі більше 100 тис. грн. Тож будемо сподіватись, що футбольна юнь Брадольця найближчим часом отримає щедрий подарунок до нового навчального року — міні-стадіон розміром 22х44м. Аналогічний будується і в Пилипці.

Отже, скоро будемо мати три спортивні майданчики зі штучним покриттям. Один вже діє при Міжгірській СЗОШ. У цьому є велика заслуга як керівництва РДА, відділу освіти РДА, так і очільників місцевих рад на місцях, які зацікавлені в забезпеченні подальшого розвитку фізкультури і спорту — важливих складових духовно-патріотичного виховання підростаючої молоді.

m-rda.gov.ua