Закарпаття відзначає День Незалежності України

В обласній державній адміністрації відбулись урочисті збори громадськості, присвячені Дню незалежності України. У зібранні взяли участь керівники обласних управлінь, правоохоронних органів, депутати першого скликання Верховної Ради України. Вітали присутніх очільник Закарпаття Олександр Ледида і голова обласної ради Михайло Кічковський. – У цей знаменний день, 1991 року, здійснилась споконвічна мрія Українського народу: бути незалежним на своїй землі. Тому сьогодні наше завдання – розбудовувати суверенну Україну для народу, а не для влади, – наголосив Олександр Ледида у вітальному слові.

Також керівник краю переконаний: Закарпаття зустрічає 19-ту річницю незалежності з впевненими досягненнями в різних сферах. За підсумками першого півріччя 2010 року область посіла 9 місце за рівнем соціально-економічного розвитку серед 27 регіонів України. Сьогодні в області працюють 797 підприємств з іноземними інвестиціями, які надходять до нас з 48 країн світу. Маємо позитивні тенденції в розвитку освіти, збільшуються видатки на галузь охорони здоров’я.

Також Олександр Ледида вручив закарпатцям відзнаки з нагоди святкування Дня незалежності України. За вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток області, активну участь у громадському житті почесні грамоти отримали Ганна Данко, Дмитро Кельман, Василь Прокопець, Микола Ткач. За вагомий особистий внесок у справу гармонізації міжетнічних відносин, збереження міжнаціональної злагоди в області відзнаку отримав голова Конгресу ромів Закарпаття Йосип Адам.

Прес-центр ОДА

zakarpatpost.net