Ющенко молить не проміняти свободу на хліб

Українське суспільство має усвідомити, що без демократії та свободи слова не можна зберегти суверенітет країни. Про це заявив екс-президент Віктор Ющенко.
“Свобода має стояти в основі всього. Не вірте, якщо вам хтось запропонує хліб замість свободи і скаже, що ви обираєте краще майбутнє … Будь-який тоталітарний режим завжди приводив до голоду”, – сказав Ющенко.

За його словами, крок за кроком ми стаємо іншими – фізично і на рівні свідомості. Приходять нові покоління, відмирають рудименти. Сьогодні ми вже маємо тверду віру в те, що наша країна буде вільною, незалежною і заможною.

“Для цього нам потрібна сумлінна влада. Влада, яка допомагає людині, яка дає їй глибинне відчуття, що ця людина – громадянин України. Це відчуття патріотичної влади – влади, яка має йти попереду, давати приклад, рекомендувати і підтримувати”, – заявив екс-президент.

За його словами, нація також має розуміти, що виключно демократія може забезпечити економічне та соціальне процвітання держави.

Він також підкреслив, що пишається 19-ма роками становлення незалежної України та закликав не судити суворо цей шлях.

“Це занадто коротка відстань, ми жива історія. Безумовно, ми переповнені суб’єктивізмом, емоціями”, – зауважив екс-президент.

“Не менш важливим є те, щоб українці все більше і більше приходили до суспільної відповідальності за те, що діється в цій країні, кого ми обираємо, які цінності в країні починають домінувати”, – підкреслив Ющенко.

Лідер “Нашої України” висловив переконання, що громадяни мають усвідомити, що Україна починається з них, а не з президента, прем’єр-міністра чи голови селищної ради. “Якщо ти не забув свою мову, культуру, традицію, історію – тоді ти українець, тоді ти європеєць”, – підкреслив Ющенко.

В цьому він покладає найбільшу надію на молодь, яка зростала вже у незалежній державі, яка навчилась дихати вільним повітрям.