Закарпаття: на Чопській митниці затримали контрабандний автомобіль “КІА” (ФОТО)

На Закарпатті прикордонниками Чопського прикордонного загону припинено спробу незаконного переміщення через українсько-угорський кордон транспортного засобу з підробленими документами.
21 серпня близько 19-ї години до  міжнародного  автомобільного  пункту пропуску  “Тиса” (українсько-угорський кордон) прибув легковий  автомобіль марки “КІА” 2006 року випуску  на закордонних  реєстраційних номерах.  Транспортним  засобом, який  прямував  на в’їзд в Україну,  керував 27-річний громадянин  України Назарій Ф.. Під час проходження прикордонного контролю інспектором  прикордонної служби було помічено, що водій транспортного засобу веде себе знервовано та намагається як найшвидше пройти всі види контролю. Проводячи аналіз та оцінку ризиків, охоронці  кордону  прийняли рішення про виведення автомобіля  з  загального  потоку  з  метою  здійснення  повної ідентифікації  транспортного засобу та перевірки його за наявними базами ДПСУ та  ДАІ.

В результаті  перевірки  бази даних “Ризик” охоронцями  кордону встановлено, що даний громадянин  вже раніше ввіз в Україну два дорогихих авто марки “БМВ ” та “Ауді”, які  не вивіз. Поряд з тим в ході перевірки документів, а саме – свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, встановлено факт часткової підробки документа, де  містилися  неправдиві відомості про власника автомобіля.

Після  оформлення  відповідних  документів,  транспортний  засіб  було вилучено та оцінено на загальну суму 231976,09 гривень.

Сергій Бровко, начальник прес-служби–прес-секретар начальника Чопського прикордонного загону