Закарпаття: В Україну ввозили набої. Арсенал вилучено

На українсько-угорському кордоні, в міжнародному автомобільному пункті пропуску  “Тиса” персоналом відділу прикордонної служби «Тиса» Чопського  прикордонного загону спільно з співробітниками митниці завадили  спробі незаконного  ввезення в Україну  набоїв, повідомив Інтернет-виданню zakarpatpost.net  начальник прес-служби – прес-секретар Чопського прикордонного загону Сергій Бровко.

23 серпня близько 08.00 години ранку до пункту пропуску  “Тиса”  прибув мікроавтобус марки „Мерседес”, який прямував  на  в’їзд в Україну. Транспортним засобом керував громадянин України 1970 року народження. 

Для проходження  оформлення даний громадянин обрав смугу спрощеного контролю «зелений коридор», по якій і прибув до лінії паспортного контролю. Виходячи з аналізу та оцінки ризиків  прикордонниками прийнято рішення про  виведення даного автомобіля з «зеленого коридору» та проведення огляду  транспортного засобу.

В результаті огляду спільно прикордонно-митною оглядовою групою  виявлено рюкзак чорного кольору  в якому знаходилися підзорна труба марки “Jiehe”, оптичний приціл “Simmons”, 11 бойових патронів до рушниці, 19 бойових набоїв споряджених у двох обоймах до пістолета, 8 патронів до  кулемета різного калібрів (в не бойовому стані), 40 патронів до малокаліберної зброї та 18 коробок , що містили 1700 шт. капсулів до  гільз.

Окрім цього охоронцями кордону виявлено під заднім рядом сидінь салону мікроавтобуса виявлено дві метальні зірки “Сюрікен”, що знаходились у футлярі чорного кольору.

Після  оформлення  відповідних  документів  даний арсенал та мікроавтобус  було вилучено.

zakarpatpost.net