В Ужгороді відбулася розширена колегія управління освіти і науки Закарпатської ОДА

У середу, 25 серпня, в Ужгороді відбулось розширене засідання колегії управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації. Освітяни краю обговорили здобутки розвитку дошкільної, середньої, позашкільної, профтехнічної та вищої освіти у 2009/2010, а також завдання на 2010/2011 навчальні роки.
Розпочинаючи засідання, начальник обласного управління освіти і науки Михайло Мотильчак відмітив: фінансування освітньої галузі збільшено на 324 мільйона гривень порівняно з минулим роком. Нині в області реалізуються 10 регіональних освітянських програм, на які у 2010 році в обласному бюджеті передбачено 17,4 мільйона гривень. До прикладу, за час дії програми “Шкільний автобус” для сільських шкіл придбано 97 автобусів.

За темпами шкільного будівництва Закарпаття – серед лідерів в Україні. Упродовж 2002-2009 років введено в експлуатацію 43 навчальні заклади на понад 8 тисяч учнівських місць. Цьогоріч обласна рада виділила додатково 8 млн. грн., зокрема, для завершення будівництва і реконструкції 6 навчальних закладів:

– Це школи у с. Сокирниця, що на Хустщині на 470, с. Дротинці Виноградівського району на 305, с. Новоселиця Тячівського району на 500 учнівських місць. А також садочки в Червеньові та Дубриничах, які зможуть відвідувати більше 160 малят. Сьогодні ми завершуємо ремонтні роботи в ужгородській школі №21 зі словацькою та українською мовами навчання, розрахованій на понад півтисячі учнівських місць, – розповів Михайло Мотильчак.

Програмою “Спортивний майданчик” на 2010-2014 роки планується побудувати 42 майданчики зі штучним покриттям та 21 – з тренажерним обладнанням. Зокрема, цього року – більше півтора десятка майданчиків, перш за все у гірських районах.

Позитивні зміни намітилися у позашкільній освіті. Сьогодні на Закарпатті працюють 33 позашкільні навчальні заклади, три з яких фінансуються з обласного бюджету.

Завершила колегію приємна подія – нагороди найкращим учням області. 27 закарпатських школярів стали призерами Всеукраїнських учнівських олімпіад. Троє з них посіли перші місця, дев’ятеро – другі, п’ятнадцятеро – треті. Переможці продемонстрували відмінні знання з географії, історії, української мови і літератури, правознавства, хімії, фізики, математики.

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида вручив грошові премії юним розумникам та їх наставникам.

Прес-центр ОДА