Апеляційний суд шість разів відмовив 5 каналу та ТВі

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні шести клопотань з питання законності надання ліцензій 5 каналу та ТВі. Відповідне рішення суд виніс на засіданні 26 серпня.
Зокрема, суд відмовив авторам апеляційної скарги у задоволенні клопотань щодо включення в якості учасників судового процесу чотирьох представників, яким делегували відповідні повноваження зборів журналістських колективів.

Також відмовлено у задоволенні клопотання про припинення розгляду апеляційної скарги у зв’язку з невирішеними в суді першої інстанції (Окружному адміністративному суді Києва) питання щодо справляння державного мита.

Крім цього суд відмовив у клопотанні про зупинення розгляду апеляційної скарги у зв’язку з тим, що в Окружному адмінсуді Києва ще не прийняті рішення по двох справах, які пов’язані своїм предметом з розглядуваним апеляційним адмінсудом.

Телеканалам також відмовлено у долученні до матеріалів справи диска із записом засідання Нацради, на якому були оголошені результати конкурсу про надання права на мовлення.

Також суд відмовив 5 каналу і ТВі у задоволенні клопотання з приводу виклику в суд для дачі пояснень учасників засідання Нацради, на якому було прийнято рішення про надання ліцензії на право мовлення.

Не побажав суд і надання з боку Нацради аудіопротоколу засідання, щоб суд зміг дослідити, що насправді відбувалося під час засідання.

Судом було відмовлено у задоволенні клопотання щодо виклику на судове засідання як свідка колишнього виконуючого обов’язки глави Нацради Юрія Плаксюка.

Такі свої рішення щодо зазначених клопотань суд мотивував в основному відсутністю підстав для задоволення у зв’язку з необґрунтованістю або тим, що на даному етапі судового слідства задовольняти окремі клопотання не доцільно, і вони будуть розглядатися пізніше.

Поки суд завершив процедуру вивчення клопотань і переходить до розгляду апеляційної скарги по суті.

Як відомо, 8 червня Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги за позовом групи телеканалів “Інтер”. Таким чином, було оскаржено рішення Нацради від 27 січня 2010 року про виділення ТВі та 5 каналу частот на мовлення.

Телеканал ТВі заявив, що буде звертатися по захист своїх прав у міжнародні суди в разі позбавлення телеканалу ліцензій на мовлення українським правосуддям.

“Відголос”