В Ужгороді молоді поети покладуть вінок на нововідкритий пам’ятник ведмедя

Завтра, 27 серпня, о 15.00 на площі Поштовій в Ужгороді відбудеться мистецька акція «Вічна пам’ять Ужгороду!» – протесту проти архітектурного кітчу та відвертого несмаку. Молоді поети з Асамблеї митців «Ротонда» такою акцією хочуть привернути увагу громадськості до теми збереження архітектурного обличчя міста, яке останнім часом активно спотворюється.
Ужгород вже не перший рік потерпає від атак так званого «беленізму», але зараз місту завдано ще один нищівний удар – на Поштовій площі встановлено скульптурний покруч: фігуру, яка здалеку може здатися ведмедем. Людині з елементарним відчуттям естетики одразу впаде у вічі недоречність форми, виконання та контексту розміщення так званої «скульптури».

Одного разу в українській історії вінок вже висловив свою позицію щодо подій, які відбуваються в країні. Тому завтра о 15.00 молоді поети з «Ротонди» – Андрій Любка та Лесь Белей – урочисто покладуть вінок на ведмедя, а небайдужі громадяни запалять свічки в світлу пам’ять про старе-добре архітектурне обличчя Ужгорода.

Просимо мати з собою свічки та серветки для витирання сліз.

Запрошуємо журналістів, представників духовенства, інтелігенції.та пролетаріату.

Вічная пам’ять! Амінь!

Асамблея митців «Ротонда»