Закарпаття: На Солених озерах відпочивальник із Тернопільщини впав у карстове провалля

Друге день народження чоловікові, відпочиваючому на Солених озерах Закарпаття, подарували місцеві рятувальники у день, коли йому виповнилося 48 років.
У день свого народження 48-річний мешканець м. Зарічани, що на Тернопільщині, народився вдруге. Не відомо, якими могли бути наслідки прогулянки чоловіка повз карстове провалля, що на території недіючої шахти № 7 Солотвинського солерудника, якби не пильність відпочиваючих та оперативні дії рятувальників МНС Солотвинського гірничо-рятувального взводу.

26-го серпня, в день свого народження, 48-річний Ігор приїхав на відпочинок на Солені озера в смт Солотвино, Тячівського району Закарпаття. Ще навіть не вибравши місця тимчасового проживання, пішов скупатися. Познайомився з відпочиваючими, які розповіли йому про наявність на території селища карстових проваль. Надмірна цікавість таки перемогла над його здоровим глуздом і чоловік таки подався подивитися на “місцеву екзотику”. Оминувши всі заборонні знаки, наблизився до ями. Ще мить і Ігор відчув як земля пішла з-під його ніг і він полетів донизу 50-метрового провалля…

Невідомо скільки часу людина провела в ямі, волаючи про допомогу. На щастя, його побачив випадковий перехожий, який негайно заходився телефонувати в оперативно-рятувальну службу.

Отримавши повідомлення, до місця події негайно виїхав заступник начальника Тячівського райуправління ГУ МНС в Закарпатській області Юрій Шовкович. З’ясувавши обставини випадку, Юрій Юрійович організував рятувальні роботи, до яких залучив рятувальників Солотвинського гірничо-рятувального взводу. Операція тривала близько години. За допомогою мотузки бійці МНС спустилися до потерпілого та витягли його на поверхню. Там на нього вже чекала карета “швидкої”, якою потерпілого транспортували до місцевого лікувального закладу.

У чоловіка діагностували чисельні забої тулуба, черепно-мозкову травму та шоковий стан. Наразі стан людини задовільний, правда йому деякий час доведеться провести на лікарняному ліжку.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області