Закарпаття: Поет Андрій Любка візьме участь у Міжнародному літературному фестивалі “Meridian Czernowitz”

Молодий закарпатський поет Андрій Любка візьме участь у Міжнародному літературному фестивалі «Meridian Czernowitz». На три дні письменники з Німеччини, Австрії, Швейцарії та України зроблять Чернівці центром сучасної європейської поезії.
Поезія українською та німецькою мовами лунатиме цього року на літературному фестивалі в Чернівцях, який розпочнеться 3 вересня. Таким чином організатори хочуть продемонструвати інтеркультурність свого міста. За словами представників оргкомітету, у довоєнних Чернівцях майже вся інтелігенція була німецькомовною. До згаданої можна включити і відомого поета минулого століття Пауля Целана, котрий народився у Чернівцях. Триденне поеичне дійство в столиці Буковини триватиме протягом 3 – 5 вересня 2010 року.

Загалом, програма “MERIDIAN CZERNOWITZ” складається з низки культурно-мистецьких заходів різноманітного характеру. В денний час на гостей чекають поетичні читання, літературні дискусії, презентації книг, культурологічні екскурсії та мистецькі експозиції. Вночі проходитимуть вечори електронної музики за участю відомих Dj’s та продюсерів з Європи. Також для гостей презентуватимуть “Електропоезію” – синтез віршів учасників фестивалю та електронної музики. Серед учасників: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Ігор Померанцев, Олександр Бойченко, Андрій Любка, Катерина Бабкіна, Богдан-Олег Горобчук, Христя Венгринюк, Бригітте Олешинські, Ельке Ерб, Франц Йозеф Чернін, Майкл Марч, Юліан Шуттінг, Петер Ватергаус та інші. Андрій Любка, зокрема, відкриє молодіжну літературну сцену.

Вірші учасників фестивалю вийдуть окремою збіркою.

Асамблея митців «Ротонда»