Закарпаття: Великоберезнянщина і округ Гуменне (Словаччина) підпишуть нову угоду про співпрацю

Ділову поїздку до сусідньої Словаччини, зокрема в Гуменне, здійснили днями заступник голови Великоберезнянської райдержадміністрації Василь Риган та голова КП «Агенція розвитку регіонального та транскордонного співробітництва» Микола Годованець. Вони мали зустріч із керівником обводного уряду Гуменне Василем Гавулою.
В ході розмови обговорено можливості співпраці владних структур сусідніх держав в рамках запобігання надзвичайним ситуаціям та цивільного захисту населення. Це питання нині є актуальним, оскільки посилюється небезпека виникнення в спеку пожеж, інших стихійних явищ.

Між нашими сусідніми народами склалися міцні дружні зв’язки, – наглосив Василь Риган. – Ми маємо гарні результати спільної діяльності у розвитку культури і мистецтва, забезпеченні прав національних менших, у сфері освіти й охорони здоров’я, подальшому розвитку транскордонного співробітництва у залученні коштів європейських фондів.

Як було наголошено в ході ділової розмови , на нинішньому етапі транскордонного співробітництва владних структур Великоберезнянщини й округу Гуменне актуальним є створення єдиної інформаційної системи для населення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Разом з тим, обговорено й інші важливі питання. Зокрема, залучення громадських організацій до участі у заходах соціально-гуманітарного та економічного характеру, співпраці освітніх та культурних закладів.

Як відомо, готується до підписання обома сторонами нова угода про співпрацю. Деякі пункти і положення цього документу обговорено на зустрічі з Василем Гавулою. Вони стосуються обміну досвідом представників сфери освіти, культури, охорони здоров’я, охорони навколишнього середовища, спільної участі у міжнародних проектах. До слова, в рамках такого проекту наші школярі вже в жовтні візьмуть участь у змаганнях –  навчаннях цивільного захисту населення.

Крім ділової розмови Василь Риган та Микола Годованець мали можливість ознайомитися з існуючою інфраструктурою округу Гуменне.

Карпатська зірка, Закарпаття онлайн.БЛОГИ