У Мукачеві у оздоровчому таборі “Мрія” за літо відпочили 323 дитини

У державі діють півтори тисячі позашкільних навчальних закладів системи освіти, в яких займається 1,2 млн. дітей та підлітків. Діє понад 75 тис. гуртків, секцій, творчих об’єднань за напрямами позашкільної освіти. Серед них основних основними є: художньо-естетичні, науково-технічні, еколого-натуралістичні, туристко-краєзнавчі, фізкультурно-спортивні тощо.
У Мукачеві діє 5 позашкільних установ, у яких протягом 20009-2010 н.р. у 205 гуртках займалося 3629 дітей, що становить 39, 8 % від загальної кількості учнів. Під час літнього оздоровчого періоду у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку “Мрія” протягом трьох змін оздоровлено 323 дитини.

В організації позашкільної освіти традиційно визначна роль належить позашкільним навчальним закладам різних типів. Одним з таких позашкільних навчальних закладів у нашому місті є мукачівський Будинок школярів, педагоги якого невтомно та систематично разом з сім’єю та іншими навчальними закладами міста створюють виховне середовище, займаються організацією змістовного дозвілля дітей. Крім того проводять організаційно-масову та методичну роботу. Щорічно гуртки та клуби закладу відвідують близько тисячі дітей різного віку, а хореографічні та вокальні колективи Будинку школярів стають окрасою міських свят, різноманітних конкурсів та фестивалів.

В новому навчальному році Будинок школярів гостинно запрошує в свої гуртки та студії дошкільнят та школярів. До їх уваги представлені як гуртки декоративно-прикладного мистецтва (кераміка, образотворче мистецтво, набивка на тканині, писанкарство, бісероплетіння, народна іграшка, світ дизайну, моделювання та конструювання одягу), так і художньо-естетичного напрямку (художнє слово, вокальний спів, хорове мистецтво, комп’ютерна азбука, секретар-керівника, студія ведучих радіо та телебачення, шаховий, студія естрадної пісні, журналістика, театральний, хореографія). Малят чекає вже добре знайомий Клуб «Індіго», а школярів – новий Клуб «Інтелект».

Міська газета “Мукачівська Ратуша”