Ужгородський аеропорт отримав нового директора — Володимира Горинецького

У вівторок, 30 серпня, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко представив колективу обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород»  нового керівника. Ним, за результатами проведеного  конкурсу, став Володимир Горинецький. Участь в представленні взяв і начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Віктор Лукеча.
Нового директора підприємства Іван Бушко назвав кваліфікованим спеціалістом. Серед окреслених керівництвом області пріоритетів роботи – сертифікація аеропорту та реконструкція літовища.

Сьогодні аеропорт обслуговує лише один постійний рейс – до Києва, але і його завантаженість доволі низька. Через здорожчання пального вартість квитка в день вильоту становить майже 1700 гривень. Втім пропускна спроможність летовища набагато більша. Злітна смуга, протяжність якої більше двох кілометрів дозволяє приймати й більш потужні літаки злітної смуги.

– Обласна влада зацікавлена в роботі аеропорту. Це своєрідні західні ворота країни. Надіємося, що нове керівництво пожвавить економічну активність підприємства. Обласна програма підтримки аеропорту буде втілюватися в життя, виділятимуться кошти на першочергові заходи, – відзначив Іван Бушко.

У планах керівника аеропорту – оновлення технічного стану підприємства, пошук нових авіакомпаній для співпраці, тощо. Також Володимир Гриновецький висловив сподівання на підтримку колективу.

ДЛЯ ДОВІДКИ: Володимир Йосипович Горинецький трудову діяльність розпочинав на Львівській залізниці.  З 1992 по 1998 рік навчався в Українському транспортному університету, здобувши кваліфікацію інженера по організації перевезень і управління на транспорті. До 2002 року працював начальником Чопського вокзалу. З 2002 до 2006 року – міський голова Чопа. З 2006 року – на керівних посадах в комерційних структурах. До призначення на посаду директора аеропорту, очолював підрозділ охорони летовища.

Прес-центр ОДА