За кожен зайвий метр нас змусять платити по 10 гривень

Віце-прем’єр Борис Колесніков допускає введення податку на нерухомість 10 гривень/м2 для приміщень площею понад 40 м2 з розрахунку на одну проживаючу людину.

“Робоча модель податку на нерухомість на сьогодні така: 40 метрів на людину не оподатковуються. У нас не так багато сімей з трьох чоловік, чия квартира більше 120 м2. На будь-який зайвий метр – 10 гривень податку (у рік). Це м’яка ставка”, – сказав віце-прем’єр.

За його словами, в сільській місцевості податок на нерухомість може бути введений для приміщень площею понад 200 квадратних метрів. “Що стосується сільської місцевості, то якщо у вас будинок до 200 квадратних метрів, то ви не платите нічого. А зверху цього – 10 гривен за кожен метр раз на рік”, – сказав Колесніков. Крім того, як відмітив віце-прем’єр, власники дач не платитимуть податок.

“Володарі шести соток з будиночком п’ять на шість метрів не платять взагалі нічого. Тобто дачний будиночок 30 квадратів на присадибній ділянці не можна додати до (площі) квартири і оподаткувати”, – сказав він.

В оприлюдненому Кабміном проекті Податкового кодексу відсутні анонсовані раніше податки на розкіш та на нерухомість.

Раніше внесення в проект Податкового кодексу норми про введення податку на нерухомість виступав президент Віктор Янукович, після чого Міністерство фінансів виразило готовність врахувати пропозиції президента при доопрацюванні документу.

tsn.ua