Україні прогнозують аномально холодну зиму

В Укргідрометцентрі не виключають можливість аномально холодної зими цього ж року.

“Не може бути прямого зв’язку між спекотним літом і холодною зимою. Атмосфера на земній кулі одна, і все залежить від перерозподілу кількості енергії сонця та інших видів енергії, які додаються у результаті людської діяльності. Так що аномальної зими в цьому році не планується”, — зазначив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Також, за його словами, аномально висока температура повітря у літній період може встановитися в Україні упродовж найближчих 8 років.

“Якщо проаналізувати річну температуру повітря протягом десяти років, можна з упевненістю сказати, що мінімум 8 із 10 років у майбутньому будуть такими ж гарячими”, — сказав Кульбіда.

Відповідаючи на питання про особливості нинішньої осені, Кульбіда озвучив прогнози про прихід бабиного літа і нормальний рівень дощів.

“Бабине літо — період спокійної, розміреної і теплої погоди у вересні або жовтні. І, звичайно, такий період буде, і не один раз. Наскільки вони будуть тривалі — сказати складно”, — сказав він.

За прогнозами, не слід чекати дуже дощової погоди. Опади пройдуть у західних областях України, де вони будуть досить частими, а в інших регіонах дощі будуть час від часу.

“Що стосується більш далеких прогнозів, думаю, що тривалий сухий період закінчиться і на зміну йому прийдуть більш рясні опади в кінці вересня і в жовтні. Хоча вони будуть в межах норми даного сезону”, — розповів начальник Укргідрометцентру про нюанси осінньої погоди.

Нагадаємо, раніше британська Метеорологічна служба заявила, що причиною екстремальних погодних умов в Східній Європі, Росії, Пакистані та Індії стала “закупорка” струменевих течій у верхніх шарах атмосфери.

tsn.ua