Керівники Закарпаття привітали батьків і дітей із Днем Знань

З Першовереснем, дорогі краяни! Першого вересня у всіх освітніх закладах нашої держави лунає традиційний шкільний дзвоник.

У цей день усі шляхи ведуть до школи. Новий навчальний рік завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для   першокласників, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях.

Не менш важливим він буде для і  одинадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стезю, чи випускників середніх спеціальних та вищих навчальних закладів, які втілюватимуть  отримані знання в реальному житті. Яким буде їх вибір – залежить тільки від них.

Прикметно, що у нашому суспільстві дедалі більше усвідомлюється значення освіти як сфери, від стану якої залежать темпи, глибина і результати стратегічних реформ, розбудови високорозвинутої цивілізованої держави.

На досягнення цих завдань спрямовані державні та обласні програми в галузі освіти. Зокрема, відкриваються нові освітні заклади, надається допомога дітям із малозабезпечених сімей щодо оплати навчання у вузах, запроваджуються нові форми кредитування навчання, вдосконалюється матеріально-технічна база загальноосвітніх шкіл. Наша освіта поступово перетворюється на справді могутній фактор нарощення інтелектуального, духовного та економічного потенціалу українського народу.
У переддень Першовересня сердечно вітаємо вчителів і викладачів, учнів і студентів, батьків, усіх краян із початком нового навчального року.

Нехай він дарує всім нам високі й світлі почуття, відкриває перед молоддю широкі обрії пізнання, педагогам приносить задоволення від плодів їхніх зусиль, а батькам – віру в щасливу долю юної зміни.

З Днем знань, дорогі краяни.

Голова обласної державної                                                         Голова обласної ради
адміністрації
Олександр ЛЕДИДА                                                                    Михайло КІЧКОВСЬКИЙ