СБУ: Факт затримання директора Закарпатської філії “Центру державного земельного кадастру” дійсно має місце

Службою безпеки України на виконання Розпорядження Президента України від 23.06.2010 року № 956/2010-рп здійснюється робота по забезпеченню додержання законодавства у сфері земельних відносин.
Днями Управлінням СБУ в Закарпатській області припинено функціонування протиправного механізму та викрито факт вимагання і одержання хабара, вчинений службовою особою “С” – директором Закарпатської регіональної філії Державного підприємства “Центр державного земельного кадастру” Державного комітету України із земельних ресурсів.

Зловмисника було затримано співробітниками УСБУ безпосередньо під час одержання останньої частини хабара у сумі 500 доларів США, які він вимагав від громадянина України “А” за сприяння у виготовленні та підписанні Державного акту на право власності на земельну ділянку.

Стосовно високопосадовця прокуратурою Закарпатської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара). На даний час “С” затриманий, триває досудове слідство.

Слід зазначити, що в червні  закарпатським управлінням СБУ було виявлено та задокументовано факт хабарництва з боку посадової особи “Б” – начальника Головного управління Держкомзему в Закарпатській області, який за сприяння у виготовленні та підписанні Державного акту на право власності на земельну ділянку вимагав та отримав грошові кошти в розмірі 8000 доларів США.

Прес-служба УСБУ в Закарпатській області