В Ужгороді зустрілися транспортні правоохоронці України та Словаччини

У конференц-залі вокзального комплексу міста Ужгород відбулася зустріч представників транспортної поліції Словаччини та їхніх українських колег, які обслуговують залізничні переходи через державний кордон України та Словаччини.
Головними питаннями, які розглядалися на нараді, були: посилення боротьби із поширенням незаконного обігу наркотичних речовин у країнах, забезпечення збереження вантажів, які транзитом проходять через Україну до Словаччини та у зворотному порядку, організація профілактичної діяльності щодо збереження лісових масивів словацьких та українських Карпат від пожеж.

На залізничних станціях Угорщини та Словаччини щоденно формуються вантажні поїзди, які прямують через територію України, Казахстану до портів на тихоокеанському узбережжі Російської Федерації або залізницею до Китаю та Кореї.

Одним із завдань щодо функціонування залізничних перевезень є забезпечення збереження вантажів від розкрадань. Тому на нараді розглядалися питання обміну інформацією щодо обліку вантажів та контейнерів, надання інформації в електронному вигляді у відповідні підрозділи транспортної поліції (міліції) у випадку наявності ознак проникнення у контейнери.

Однак питання забезпечення збереження вантажів здебільшого мали характер теоретичної дискусії, тому що з моменту відкриття трансконтинентальної лінії залізничних контейнерних перевезень Західна Європа (з початком маршруту у Словаччині) – країни Азії не було жодного випадку крадіжки вантажів як у Словаччині, так і в Україні.

Після наради представники транспортної поліції Словаччини ознайомились із організацією діяльності служби відомчої воєнізованої охорони залізниці при реалізації завдань безпеки перевезень.

Прес-служба МВС України