Закарпаття: Голова ОДА Олександр Ледида привітав школярів із Першовереснем

У середу, 1 вересня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида взяв участь у святі Першого дзвоника у Середнянській загальноосвітній школі та привітав вихованців Часлівської школи-інтернату, куди разом з очільником Закарпаття завітав і куратор області від Кабміну, голова Державного комітету із земельних ресурсів Олег Кулинич.
Першого вересня на Закарпатті розпочинають новий навчальний рік 156 тисяч школярів. Майже 15 тисяч з них (а це на 200 більше, ніж минулоріч) – першачки.  Заняття розпочались у всіх середніх школах області.

Керівник краю Олександр Ледида взяв участь в урочистій лінійці загальноосвітньої школи с. Середнє.  Тут навчаються 675 дітей – школа є однією з найбільших в районі. До уроків, запевняють педагоги, навчальний заклад готовий на сто відсотків – 6 класів оснащено новими меблями, оновлено кабінет хімії. Подарунком від обласної влади до Першовересня став спортивний майданчик, який незабаром встановлять саме в цьому навчальному закладі. Сертифікат на його встановлення керівник області вручив директору школи.

– Найбільше дітей у нас саме в Середньому і десяти навколишніх селах. Тож тепер школярі матимуть повноцінний спортивний майданчик, який, думаю встановимо упродовж двох місяців. Вартість самого покриття становить 226 тисяч гривень. Загалом вже у найближчі місяці на Закарпатті буде встановлено 19 спортмайданчиків у середніх школах, – розповів очільник Закарпаття Олександр Ледида.

У святковий день, разом з куратором області від Кабміну Олегом Кулиничем, Олександр Ледида привітав також дітлахів з Часлівської школи-інтернату. Сьогодні тут навчається 65 дітей з розумовими та фізичними вадами. Вік вихованців – від 6 до 18 років. Умови перебування дітей покращуються щороку, запевняє директор закладу Михайло Михайлочко:

– Проблем з фінансуванням у нас нема. Заклад забезпечує коштами, здебільшого, обласний бюджет. Цьогоріч на потреби нашої школи-інтернату депутати виділили близько семи мільйонів гривень.

– Приємно помічати, що про долю таких незвичайних дітей дбає не лише держава, а й благодійники. Сьогодні тут я побачив багатьох спонсорів та меценатів, які також покращують умови життя вихованців закладу, – зауважив Олександр Ледида.

Загалом, свято Першого дзвоника сьогодні провели майже у 700 школах Закарпаття.

Прес-центр ОДА