Закарпаття: Офіційна делегація Мукачева відвідала угорське місто Метасалка

Багаторічна дружба єднає міста–побратими Мукачево та Матесалку. Поїздки один до одного, обмін досвідом, виступи культурно-мистецьких колективів сприяють зміцненню зв’язків країн Карпатського регіону, покращенню взаєморозуміння між сусідніми братніми народами, здійснюючи на ділі євроінтеграційні устремління нашої країни. Власне на це спрямований договір між містами–побратимами, підписаний міським головою Мукачева Золтаном Ленд’єлом та мером Матесалки Іштваном Сабо у жовтні минулого року.

20 серпня, Угорщина відзначала чи не найбільше національне свято – День Святого Іштвана, засновника Угорської держави, правителя за часів якого відбулося запровадження християнства серед населення країни. І на цьому фоні на адресу свого угорського колеги Віктора Орбана та всього угорського народу пролунали теплі слова привітання від Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з найкращими побажаннями процвітання та добробуту, подальшого зміцнення дружби між двома країнами та народами.

На цьому фоні, на запрошення мера Матесалки, відбувся дружній візит заступника міського голови, керуючого справами Мукачівського міськвиконкому Олександра Галая до сусідів-побратимів. Чудова святкова програма, зустрічі з керівництвом Матесалки та представниками закордонних міст-побратимів, які були присутні на святі дали можливість у невимушеній атмосфері обговорити те, чим зараз живуть наші громади, над чим працюємо, що потрібно для того , щоб останні бар’єри у спілкуванні між сусідами, за обопільним бажанням та твердим переконанням, – відійшли в історичне минуле.

Відділ внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому, нтернет-видання “Панорама Мукачево”