Керівники Закарпаття привітали нотаріусів із професійним святом

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида привітав закарпатських нотаріусів з професійним святом – Днем нотаріату, яке в цьому році в Україні святкується вперше. З нагоди свята в адміністрації відбулися урочисті збори, участь в яких взяли й голова облради Михайло Кічковський, начальник головного управління юстиції Петро Ільницький, працівники нотаріату.
Сьогодні, 2 вересня, в Україні вперше відзначається День нотаріату. Відповідний указ був підписаний 22 лютого цього року. Свято запроваджено з врахуванням значення нотаріальної діяльності в побудові правової держави, сприяння громадянам, підприємствам, установам і організаціям у здійсненні їхніх прав та захисті законних інтересів.

На сьогоднішній день на  Закарпатті є 15 державних нотаріальних контор, державний нотаріальний архів, в яких працюють 35 державних нотаріуси. Також в області трудяться 149 приватних нотаріуси. Вітаючи колег зі святом, начальник головного управління юстиції Петро Ільницький зауважив, що це свято людей, які своїм словом і ділом стверджують недоторканність конституційних прав і свобод громадян, непорушність законів.

Голова облдержадміністрації Олександр Ледида відзначив, що запровадження Дня нотаріату – це визнання та підтвердження авторитету і відповідальності, справедлива винагорода за здобутки і досягнення, яке перетворило  звичайний день на справжнє професійне свято для фахівців галузі.

– Традиційно, професія нотаріуса на Закарпатті вагома й поважається. Нині в краї створене конкурентне середовище, адже поряд із державним нотаріатом успішно працюють й приватні нотаріуси. Це стимулює до надання якісніших послуг, підвищення кваліфікації, – констатував Олександр Ледида.

З нагоди свята кращим представникам нотаріату області були вручені почесні грамоти та подяки облдержадміністрації та облради.

Прес-центр ОДА