На Закарпатті перевіряють готовність житлових будинків до опалювального сезону

Державна житлово-комунальна інспекція у Закарпатській області проводить перевірку готовності будинків до опалювального періоду та здійснює підписання відповідних паспортів, які підтверджують готовність.
Станом на перше вересня на адресу інспекції надійшло 1080 паспортів, що становить менше третини від загальної кількості будинків у області. Більше половини паспортів повернуто на доопрацювання, 106 вже підписано, інші – на розгляді.

Після попереднього аналізу паспортів, можна констатувати що окремими житлово-експлуатаційними організаціями застосовується поверхневий підхід до їх складання. Так, серед основних недоліків можна відзначити  відсутність передбачених відомостей або ж їх чіткої конкретизації. В ході проведення перевірок стану будинків виявлені такі недоліки як часткова відсутність засклених вікон у під’їзді, захаращеність підвалів, пошкоджені покрівлі  тощо.

У зв’язку з цим фахівці державної житлово-комунальної інспекції  наголошують на необхідності своєчасного проведення робіт з підготовки житлового фонду до осінньо-зимового періоду, а також дотримання вимог  при складанні паспортів готовності та кінцевого терміну їх подачі.

Державна житлово-комунальна інспекція у Закарпатській області