Закарпаття: Міжгірський центр зайнятості презентував профорієнтаційний шкільний щоденник

20 серпня 2010 року в залі засідання відділу освіти Міжгірської районної державної адміністрації відбулася нарада з директорами всіх загальноосвітніх шкіл району, а 26 серпня 2010 року в актовому залі Міжгірської загальноосвітньої школи № 1 з заступниками директорів загальноосвітніх шкіл з навчально-виховної роботи, класними керівниками, психологами, соціальними педагогами та організаторами позакласної роботи щодо підвищення ефективності профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю та випускниками ЗНЗ, які не працевлаштовані та не навчаються.
На даних зібраннях начальником відділу активної підтримки безробітних Міжгірського районного центру зайнятості Бараном Іваном Івановичем презентовано профорієнтаційний щоденник школяра». Даний «Профорієнтаційний (діловий) щоденник школяра» розроблений державним центром зайнятості разом з Міністерством освіти і науки України та розрахований на учнів старших класів сільських загальноосвітніх навчальних закладів. Зазначений щоденник пройшов науково-методичну та педагогічну експертизу Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України та отримав гриф «Схвалено для використання у загальноосвітніх навчальних закладах».

Головна мета даного проекту це у ранньому віці допомогти сформувати в аудиторії майбутніх випускників уявлення про власну відповідальність за своє майбутнє, свідомий вибір професії та життєвий шлях. Через розважальні, інформаційні та інтерактивні творчі завдання дати аудиторії уявлення та початкові знання про світ праці та кар’єри: допомогти у ранньому віці напрацювати низку корисних навичок, що стануть запорукою вірного вибору професії в майбутньому.

Концепція подачі інформації розрахована на дітей певної вікової категорії та полягає у використанні різноманітних форм та способів подачі інформації, що прийнятні для дітей та у ненав’язливій формі вирішують наступні завдання :

Спонукати молоду людину до планування та систематизації всієї навчальної та позакласної діяльності.

Визначати інтереси та нахили молодої людини, виявити пізнавальні здібності.

Навчити молоду людину спілкуватися з різними людьми в різних обставинах.

Підготувати молоду людину до усвідомленого вибору професії та трудової діяльності та

Розвинути інтелектуальні здібності молодої людини.

Профорієнтаційний (діловий) щоденник школяра безкоштовно розповсюджується державною службою зайнятості України серед учнів 7-8 класів сільських шкіл Міжгірщини через загальноосвітні школи.

Під час проведення даних заходів всім учасникам зібрання вручено роздаткові матеріали щодо проведення акції «Профорієнтаційний щоденник учням Закарпаття», методичні рекомендації щодо презентації щоденника, буклети, брошури з професійної орієнтації учнівської молоді в тому числі на робітничі професії.

Заступником директора Міжгірського РЦЗ Чернишуком Георгієм Миколайо+вичем зпрезентовано по одному примірнику профорієнтаційного щоденника школяра начальнику відділу освіти Олексієнко Надії Степанівні та заступнику начальника відділу Суботі Івану Юрійовичу.

Працівники служби зайнятості вітають всіх з початком нового навчального року, бажають всім успіхів у роботі, навчанні.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Міжгірського РЦЗ І.І. Баран для mizgir.com.ua