Закарпаття: У Мукачеві підростаюче покоління “полюбило” …автомобільні фари

Мукачівська молодь не краде цукерки, печиво, чи-то морозиво – сьогодні окремі підлітки «працюють» на замовлення.
Володимир закінчив дев’ятий клас позаминулого року. Після закінчення, як більшість дев’ятикласників, вирішив продовжити навчання в одному з професійно-технічних училищ Мукачева. Та з навчанням у молодого хлопця не склалось. Після першого ж курсу покинув науку. Як стверджує мукачівець, він і його молодша сестра живуть одні з матір’ю, то для сім’ї потрібні були гроші. На підприємство, з якого потрапив на лаву підсудних, влаштувався зовсім недавно, там він підробляв мийником автомобілів.

Одного дня, до них на мийку потрапив автомобіль марки “Mitsubishi Lancer” – автівка не з дешевих. Андрій, товариш Володимира, під час мийки автомобіля розбив протитуманну фару, вартість якої в межах 1700 грн. Хлопець від безвиході, звернувся до товариша за допомогою. Тоді вони вирішили, що неодмінно знайдуть такий автомобіль, вкрадуть фару і хазяїн нічого не помітить. За цю “роботу” досвідченіший і старший хлопець пообіцяв малолітньому Володимирові 500 грн. Звісно, хлопець погодився.

Машину вони довго не шукали – підібрали, яка підходила і за маркою, і за кольором. Не була перепоною для молодих мукачівців ні огорожа, за якою стояв автомобіль, ні сигналізація. Близько 23.00 год. Володимир перескочив загороду (Андрій стояв на “шухері”), професійно зняв протитуманну фару і сітку до неї. Перекинувши спочатку вкрадену річ, сам намагався перескочити перепону. Під час цього заняття юнака помітили працівники патрульної служби Мукачівського міського відділу – ст.сержант Михайло Ісак та сержант міліції Сергій Зорін. Хлопцеві діватись було нікуди і Андрій, якому по суті потрібна була ця фара, незрозуміло кудись зник. У малолітнього зловмисника уважними патрулями одразу було вилучено і викрутку – знаряддя яким хлопець знімав запчастину.

На місце скоєння злочину нарядом патрульної служби було викликано слідчо-оперативну групу. Хлопець зізнався у скоєному, хоча довго не хотів “здавати” свого соратника. За фактом крадіжки проти молодого хлопця порушено кримінальну справу. Триває досудове слідство.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ ГУМВС, Закарпаття online