Закарпаття: У селі Доробратово отримають постійну “прописку” мощі Св. Миколая-Чудотворця

26 вересня цього року до нашого краю вперше буде перевезено частину мощів Святого Миколая Чудотворця.
Мощі будуть розміщені на постійно у Свято-Миколаївському Храмі села Доробратова, що на Ірщавщині. Ця чудова подія стала можливою завдяки зусиллям правлячого єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії преосвященного владики Мілана.

У зв’язку з цією подією були оголошені конкурси на кращу художню роботу та на кращий літературний твір. На конкурси вже відгукнулися більш як сотня школярів та молоді з Мукачева, Ужгорода, Іршави, Негрова, Завидова, Імстичева, Броду та інших міст і сіл Закарпаття. Для бажаючих взяти участь у художньому конкурсі 19 та 29 серпня вже були проведені екскурсії по мальовничому селу Доробратову.

Школярі та їхні вчителі мали можливість проїхатися всіма 13-ма вулицями села на святково прикрашених підводах, познайомитися з гостинними жителями села, з навколишніх пагорбів як на долоні побачити Доробратово і сусідні села, а також відвідати головну окрасу села – доробратівський Свято-Миколаївський Храм, спроектований відомим архітектором Еміліаном Егреші. У ньому знаходиться справжній скарб – іконостас, який був спроектований і розписаний особисто відомим художником Йосифом Бокшаєм. До речі у світі є лише два такі іконостаси, і другий знаходиться у монастирі м.Міхаловці (Словаччина).

Це стало вражаючим відкриттям для гостей села. “Ми об’їздили ціле Закарпаття у пошуках мальовничих куточків, але не мали уявлення, що так близько біля нас є таке чудо” – поділилася своїми враженнями викладач Мукачівської художньої школи. Від’їжджаючи, і діти, і вчителі обіцяли повернутися знову.

“Ми відкрили для себе Доробратово” – говорили вони з радісними посмішками на обличчях.
Доробратівчани запрошують і вас 26 вересня прийти і розділити з ними велику радість цієї урочистої події.

KarpatNews