Закарпаття: В усіх автомобілях таксі будуть встановлені таксометри

Держкомпідприємництво України врегулює ринок таксі в Україні. Про це сьогодні заявив голова Комітету Михайло Бродський. «У нас фактично не існує ринку таксі. Практично 60-70% таксі – це нелегали. Люди сідають у машину і не знають, чи тверезий водій, чи здоровий, чи він не злодій. Вони також не убезпечені від обману під час оплати, адже в таксі немає таксометрів. У нас виходить зовсім дикий ринок», – заявив Михайло Бродський.Для того, щоб громадяни сплачували тарифи відповідно до кілометражу, в усіх автомобілях таксі будуть встановлені таксометри
«Ми хочемо, щоб усі таксі мали єдиний вигляд і були безпечними. Також будуть обов’язково в них встановлені таксометри. Фірми до того ж будуть зобов’язані обов’язково проводити медичний огляд водіїв. «Грачувати» ніхто не буде», – підкреслив Михайло Бродський.

При цьому голова Держкомпідприємництва зазначив, що суттєво посилиться відповідальність для таксистів, які будуть їздити нелегально.

Над законопроектом, який врегулює діяльність таксистів, Держкомпідприємництво разом із Кабміном працює понад 3 місяці.  Михайло Бродський сподівається, що він буде ухвалений до 1 січня 2011 р. з перехідними положеннями на 3 подальші роки.
За словами голови Комітету таксисти, як і раніше, залишаться на єдиному податку, але в такому розмірі, який компенсуватиме те, що вони не платять податок на прибуток, а також пенсійні платежі.

zakarpatpost.net