Олександр Ледида: Інвестори розглядають наш край як надзвичайно перспективний і привабливий регіон

У п’ятницю, 3 вересня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з директором ТОВ «Флектсронікс» Тарасом Петриною. Йшлося про реалізацію нового потужного проекту вартістю 15 мільйонів доларів.
Тарас Петрина поінформував керівника краю про реалізацію компанією нового інвестиційного проекту. Так, передбачається, що вже навесні наступного року в Мукачеві буде відкрито новий потужний завод, де планується працевлаштувати понад 3 тисячі краян. Тут планують виробляти електронну продукцію для відомих світових брендів.

– Ми вже закупили високотехнологічну виробничу лінію, завезли її на Закарпаття. В Мукачеві збудований завод площею 22 тисячі метрів квадратних, де й будуть встановлені лінії. Нині триває підготовка до  монтажу інженерних систем, – повідомив директор підприємства.
Окрім того, Тарас Петрина відзначив, що компанія, яка працює на ринку Закарпаття майже десять років, і надалі планує розширювати виробництво.

– Закордонні інвестори довіряють новій владі, бізнес відчуває стабільність. Закарпаття розглядається як надзвичайно перспективний і привабливий регіон, де є кваліфікована робоча сила, розвинута інфраструктура. Ще одна перевага – близькість до кордонів.  Тому нові проекти – не за горами, – констатував Тарас Петрина.

На зустрічі йшлося і про проблеми. Зокрема – повернення податку на додану вартість. Наголошувалося й на відновленні вантажних перевезень у пункті пропуску «Лужанка».
Керівник краю запевнив, що усіляко сприятиме інвесторам. Також додав, що перспективними районами для розвитку бізнесу можуть стати Міжгірський, Тячівський та Рахівський, де поки що замало потужних виробництв.

– Обласна влада зацікавлена в нових проектах, адже це нові робочі місця, надходження до бюджету. Інвестиції – реальний крок до покращення добробуту краян, – відзначив Олександр Ледида.

Прес-центр ОДА