На Закарпатті народилася нове мистецтво — стереоживопис

Ромб Андромеди. Кругова Галактика. Сто перше тисячоліття цивілізації двовимірних істот. Ніхто не міг припустити, що перед ними розчиниться третій вимір. Довгі роки розвитку та еволюції призвели жителів галактики до відкриття нової здатності. Вони почали бачити обсяг, а особливо обдаровані навчилися проникати у наш вимір через анагліфічні стерео картини.
Зараз перед вами знаходиться картина – портал. Одягніть окуляри (3D – ред.) і переконайтеся в тому, що плоске може бути тривимірним.

Не секрет, що Закарпаття народило не одного відомого живописця. Можливо сама природа цих місць підштовхує до творення і творчості. От і зараз у 21-му столітті саме на Закарпатті народилася нова гілка в мистецтві – це стереоживопису.

Двом художникам з Мукачева – Інні Коровай та Михайлу Сагуну вдалося маслом написати полотно, яке при спеціальних анагліфічних окулярах показує справжню 3D глибину. Новий напрям образотворчого мистецтва вони назвали «анагліфічний живопис». Картина виконана маслом на полотні розміром 90х65 і називається «Доказательство существования непроисходящего».

Зараз у Києві проходить перша в світі виставка стереокартин. Всі охочі можут побачити цей шедевр в Києві, у розважальному комплексі «Арена» на 1-му поверсі, ресторан BEER HOUSE, вул. Басейна, 2-А.

Панорама Мукачева