Закарпаття: Мер Мукачева зустрівся з учасниками VI-го Міжнародного пленеру

Минулої п’ятниці у великому залі Ратушу відбулася зустріч учасників VI Міжнародного пленеру «Національні пам’ятки архітектури Мукачева» з керівниками міста. З вітальним словом до художників звернувся міський голова Золтан Ленд’єл. Він розповів про історію і сьогодення нашого древнього міста, його соціально-економічний розвиток, роботу міської влади з розвитку культури і мистецтва.

Сьогодні в Мукачеві плідно працюють два народні художники, ціла когорта заслужених художників України, десятки членів Національної спілки художників, у міській картинній галереї постійно влаштовуються виставки робіт не тільки місцевих художників, але мітців зі всієї України, Угорщини, Словаччини…

Проведення пленеру, як і в попередні роки, стало можливим завдяки підтримки Почесного громадянина Мукачева Віктора Балоги та народного депутата України Василя Петьовки. Цього року пленер проходить у рамках фестивалю «Мукачево скликає та єднає друзів». По дві свої роботи з архітектурними пейзажами Мукачева художники залишать нашому місту. Їх мукачівці і гості міста зможуть незабаром побачити на спеціально влаштованій виставці.

“Мукачівська Ратуша”