Закарпаття: Орієнтувальник із Мукачева привіз “бронзу” із Всесвітнього фестивалю орієнтування

З бронзовою нагородою за третє місце у комплексному заліку завершив у норвезькому місті Тронхейм виступ у всесвітньому фестивалі орієнтування “WOC Tour 2010” 33-річний мукачівець В’ячеслав Мухідінов.
Змагання проходили в рамках 27 чемпіонату світу зі спортивного орієнтування (бігом) і зібрали понад 2000 учасників з 65 країн світу. Краще за нашого земляка змогли завершити 5-денні змагання лиш цьогорічний чемпіон світу Фредерік Транганд з Франції та бронзовий призер першості Європи 2008 естонець Лаурі Сілд. Молодший з братів Мухідінових – Сергій, – який виступає за італійський “Friuli MTB & Orienteering”, зайняв 37 місце.

На жаль, через конфлікт зі старшим тренером національної збірної харків’янином Сергієм Даньковим досвідченому закарпатцю, що на змаганнях за кордоном захищає кольори фінського клубу “Turun Metsänkävijät”, місця в команді не знайшлося, як, втім, і найсильнішим на сьогодні українським жінкам – львів’янці Надії Волинській (“OK Orion”, Швеція) та мукачівці Марії Семак (“OK Farum”, Данія). Тож не дивно, що чемпіонат світу українська збірна покинула без медалей.

Олександр Цепурдей, Мукачево, Закарпаття онлайн