Закарпаття: Українець намагався вивезти за кордон запчастин до мобільників на суму понад 6 тис. грн.

4 вересня в пункт пропуску „Вилок” прибув легковий автомобіль “Toyota Corolla”, який нічим не відрізнявся серед багатьох інших транспортних засобів, що в той день перетинали кордон. Керував легковиком громадянин України М., який слідував в Угорщину у приватних справах.
При в’їзді в зону митного контролю водій обрав форму проходження спрощеного митного контролю.

Разом з тим, дещо в поведінці громадянина М. „зачепило” око митників і було прийнято рішення щодо проведення огляду транспортного засобу. І не дарма – в салоні автомобіля було виявлено 114 дисплеїв до мобільних телефонів різних типів загальною вартістю понад 6 тисяч гривень.

Вчинення громадянином М. дій, спрямованих на протиправне переміщення через митний кордон України товарів щодо яких в обов’язковому порядку повинна застосовуватися процедура декларування, задокументовано протоколом про порушення митних правил за ознаками статті 339 Митного кодексу України.

Слід зауважити, що протягом поточного року особовим складом підрозділів Виноградівської митниці в 2 випадках вже запроваджувалися справи про порушення митних правил предметами по яким були мобільні телефони загальною кількість 122 штуки та вартістю 40 900 гривень.

Випадок в пункті пропуску „Вилок” від 04.09.2010 р. характерний тим, що на відміну від інших, тут предметами правопорушення були запасні частини до мобільних телефонів.
Таким чином, в подальшому не виключається можливість порушень митного законодавства шляхом переміщення через кордон України мобільних телефонів у розібраному вигляді.

Прес-служба Виноградівської митниці