Закарпаття: На Хустщині 9-річні онуки, покуривши, спалили дідові літню кухню

Днями у селі Монастирець Хустського району на обійсті 85-річного пенсіонера Івана трапився «цікавий» випадок. Винуватцями пожежі стали його 9-річні онуки, які,на щастя, не постраждали через згубну звичку палити цигарки. Хоча паління ще нікому не йшло на користь, а тим більше таким маленьким громадянам.
Недільного ранку батьки з дідусями та бабусями, як і всі односельчани, зібралися до церкви на ранкову літургію. А вдома на господарстві залишилися брати-сестри Ангеліна, Мар’яна та Василь. З бажанням залишитися непоміченими, діти вибралися на горище літньої кухні аби… запалити цигарочку. Зручно влаштувавшись на сіні онуки запалили «люльку миру». В якійсь момент недопалок опинився в сіні, а діти почали гасити його тим самим сіном.

Пожежну охорону викликати не було кому – усі люди зібралися у церкві. Загорання на подвір’ї, яке розташоване в кінці вулиці, помітили тільки тоді, коли почав «стріляти» шифер на даху. В результаті, до приїзду 2-ох відділень хустських вогнеборців, полум’ям було знищено горищне приміщення, покрівлю, 1м.куб. дошок, 1 центнер муки та 3,5 тони сіна. Загалом завдані дітьми збитки оцінюються у 20 тисяч гривень.

Є і втішний момент – завдяки оперативним діям, пожежникам вдалося врятувати від перекидання вогню поруч розташований житловий будинок, пластикова обшивка якого від дії високої температури вже давно «скипіла» до їхнього прибуття.

Олег Шрамко, начальник Центру пропаганди ГУМНС у Закарпатській області