Закарпаття: У 16-ти кримінальних справах фігурують 14 контрабандних автівок вартістю майже 2,4 млн. грн.

Керівництвом Виноградівської митниці для забезпечення ефективної протидії порушенням митного законодавства вживаються заходи щодо налагодження належного рівня взаємодії з правоохоронними органами. Як один з основних напрямків такої взаємодії розглядається відпрацювання спільних заходів щодо припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним розпорядженням на митній території України транспортними засобами.
Так, протягом поточного року, на підставі результатів взаємодії по зазначеному напрямку правоохоронної діяльності, співробітниками митниці було запроваджено 16 справ про порушення митних правил, безпосередніми предметами по яким стали 14 легкових автомобілів загальною вартістю майже 2,4 мільйони гривень.

Останній випадок по даній категорії справ мав місце 06.09.2010 р., коли співробітниками підрозділу служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил відносно громадянина України Ц., за ознаками ст.336 МК України, було запроваджено адміністративну справу, а легковий автомобіль „NISSAN” вартістю понад 117 тисяч гривень, як безпосередній предмет правопорушення, вилучено.

Протиправність діяння громадянина Ц. полягала у тому, що він користувався транспортним засобом, який перебував під митним контролем, без дозволу митного органу.

Разом з тим, в матеріалах адміністративної справи також містяться відомості стосовно ознак можливого порушення митного законодавства громадянкою України М., яка хоча і на законних підставах перемістила легковий автомобіль „NISSAN” в Україну, але в подальшому протиправно розпорядилася ним, надавши у користування громадянину Ц.

Прес-служба Виноградівської митниці