Закарпаття: Перша партія угорського “Преміксу” уже поїхала до Польші

Як уже раніше повідомлялось, за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища, а це 10,3 мільйонів гривень, які виділило Мінприроди України, в Закарпатській області розпочався процес вивезення із Закарпатської області до м. Даброва Горніца (Польща) суміші мінеральних речовин «премікс» для подальшої утилізації. Передбачається, що до кінця року вивезуть 1300 тонн “преміксу”.
Всі роботи  по  завантаженню та вивезенню суміші мінеральних речовин з області проводять спеціалісти Державного підприємства “Національний центр поводження з небезпечними речовинами”. В Польщі утилізацію здійснює Спільне підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю “Сарпі Даброва Горніца”, яке виграло тендер на проведення такого виду робіт.

Перша партія зазначеної речовини була перезатарена в м. Берегові  в 200 біг-бегів та відвантажена в 10 автофургонів з причепами.

6 вересня 2010 року державними інспекторами відділу екологічного контролю та радіаційної безпеки в зоні митниць призначення та відправлення Державної екологічної інспекції в Закарпатській області на посту екологічного контролю “Ужгород” було проведено митне оформлення вантажу небезпечної хімічної речовини-суміші “Премікс” загальною вагою 209,452 т.

Державна екологічна інспекція в Закарпатській області в межах своєї компетенції і надалі здійснюватиме контроль за процесом вивезення “преміксу” з території області та інформуватиме громадськість.

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області