Закарпаття: У Мукачеві говорили про підготовку міста до зими

Про стан підготовки підприємств міського господарства та бюджетних установ міста до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років на черговому засідання виконкому Мукачівської міської ради доповідали в.о. начальника управління міського господарства Василь Зейкан, начальник управління освіти Терезія Тіба, головний спеціаліст відділу культури Ірина Петрус і головний лікар Мукачівської ЦРЛ Василь Васюта. Було констатовано, що в цілому підготовка до осінньо-зимового періоду іде в нормальному руслі, та все одно, як зауважив міський голова Золтан Ленд’єл, комунальники не повинні шукати відмовок, мовляв, бюджет міста прийнято із запізненням майже на п’ять місяців, а виконувати затверджений графік робіт.

Заслухано звіт управління освіти про підготовку навчальних закладів міста до нового 2010-2011 навчального року, організацію харчування учнів загальноосвітніх шкіл. На пропозицію міського голови було внесено зміни тарифів на харчування. Якщо в середньому по Україні вони складають 3,75 грн., то Золтан Золтанович запропонував у Мукачеві запровадити ціну в 4,80 грн. За цю пропозицію члени міськвиконкому проголосували одноголосно.

Розглянуто питання, подані службою у справах дітей, зокрема, про влаштування дітей. Позбавлених батьківського піклування в дитячі будинки сімейного типу, про способи участі у вихованні дитини тощо. Виконком зареєстрував Мукачівське міське громадське об’єднання «Хватило не Фантазии», яке створили міські команди учнів і студентів КВН. Розглянуто також земельні, комунальні, приватизаційні питання та оренди майна комунальної власності.

Член виконкому Василь Рябич на закінчення засідання зауважив щодо безпорядків на центральному цвинтарі: працівники ритуальної служби погано виконують свої обов’язки, сміття дуже рідко прибирають… Міський голова на це зауважив, що назріла необхідність оголосити конкурс на заміщення посади керівника цієї служби, щоб на центральному цвинтарі був наведений, нарешті, порядок.

“Мукачівська Ратуша”