Ужгород: Демонтований у 90-х роках пам’ятник Леніна хоче купити депутат Луганської облради

Депутат Луганської обласної ради Владислав Кривобоков опублікував відкрите звернення до депутатів Ужгородської міськради. Нижче наводимо повний текст звернення:
Я, Владислав Кривобоков, депутат Луганської обласної Ради, член фракції Комуністичної партії України в обласній Раді, голова Народної партії вкладників та соціального захисту, голова Опікунської Ради Храму-каплиці Ікони Печерської Божої Матері, підприємець, як людина віруюча, котра шанує і пам’ятає історію нашої Батьківщини з давніх часів, часів Київської Русі і до нинішнього часу сучасної України, яка поважає ваше бажання допомогти Мукачівській греко-католицькій єпархії у виготовленні монумента греко-католицького єпископа 18 століття – Андрія Бачинського, звертаюся до вас з пропозицією, суть якої полягає в наступному:

Я готовий за власні кошти допомогти ужгородцям та Мукачівській греко-католицькій єпархії у виготовленні монумента згідно з затвердженим проектом і безоплатно передати його ужгородській громаді.

У свою чергу ви, шановні депутати, передаєте мені пам’ятник Леніну. Витрати на транспортування від Ужгорода до Луганська також беру на себе.

Мрія всіх українців – жити у світі єдиним народом!

І тоді ті, чиї покоління, зберігаючи свою тисячолітню культуру, століттями живуть на цій землі, і ті, хто є українцями в першому поколінні, назавжди будуть будувати:

храм української державності, фортецю територіальної цілісності, пантеон новітньої культури України.

Разом ми побудуємо суспільство, засноване на високоморальних морально-етичних принципах.

Демократичне, високоцівілізованное, прогресивне.

Товариство небайдужих людей! Вищими цінностями цього товариства будуть: свобода дій, єдність нації, життя людини!

Нехай гордість піднесеним почуттям оселиться в душах людей, причетних до новітньої історії нашої країни!

Довідка: Ужгородські депутати вирішили передати пам’ятник Леніну церковній громаді. Його повинні переплавити й виготовити монумент греко-католицького єпископа 18 століття – Андрія Бачинського. У радянські часи статуя Ілліча стояла на головній міській площі, а після демонтажу 20 років зберігалася у дворі комунального підприємства.

Cxid.info