Закарпатська студентка виконала норматив майстра спорту України з пауерліфтингу

У чеському місті Плзень пройшов Чемпіонат світу з пауерліфтингу серед молоді, в якому взяли участь 319 атлетів з 29-ти країн, що репрезентували всі континенти нашої планети. У складі збірної команди України у ньому виступила і єдина представниця Закарпаття — другокурсниця факультету фізичного виховання і спорту УжНУ Єлізавета Бан (тренер Андрій Федорішко).
Змагаючись у ваговій категорії до 48 кг, ужгородка підняла у сумі триборства 300 кг і посіла сьоме місце, вперше виконавши норматив майстра спорту України. Майстрівського результату Ліза досягла, займаючись пауерліфтингом всього 11 місяців, що є унікальним показником для закарпатського спорту. Її результат є найкращим з-поміж усіх спортсменів обласного центру, які цього року брали участь у чемпіонатах світу з літніх видів спорту.

Закарпатська федерація пауерліфтингу щиро вдячна депутатам Ужгородської міської ради, управлінню у справах молоді та спорту облдержадміністрації, обласній організації ФСТ «Динамо», ужгородським міським організаціям Української партії та Соціалістичної партії України за сприяння Єлізаветі Бан у поїздці на змагання. Особлива подяка міському голові Ужгорода Сергію Ратушняку, завдяки допомозі якого стала можливою повноцінна підготовка спортсменки до Чемпіонату світу, повідомляє обласна федерація пауерліфтингу.

РІО