Картини засновника закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі цінуються в Україні та світі

Аукціонний дім “Корнерс” продовжує традицію відкриття широкій аудиторії прев’ю аукціонних лотів. Передаукціонна виставка «Колекційний живопис, іконопис і декоративне мистецтво» з якісною добіркою творів знову буде доступна не лише клієнтам аукціонного дому, а також усім поціновувачам мистецтва.
Відвідувачі мають змогу ознайомитись з лотами аукціонних торгів, що відбудуться 18 вересня.

На виставці також можна буде побачити чудові пейзажі Миколи Сергєєва, Григорія Капустіна та Івана Труша, акварелі Роберта Фалька та великої княгині Ольги Олександрівни Романової, морський пейзаж онука та кращого учня І. Айвазовського Олексія Ганзена, жанрове полотно Івана Рашевського і характерну композицію в стилі модерн Миколи Александрова, ранні роботи видатного українського експресіоніста Миколи Глущенка та засновника закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі, твори одного з найвідоміших українських авангардистів Олександра Грищенка та роботи українських радянських класиків, самобутній колаж Сергія Параджанова та оригінальні літографії Жюля Шере і Михайла Шемякіна, графіку одного з головних представників сюрреалізму у театрі та кінематографі Жана Кокто, який надихнув Коко Шанель на створення її останньої колекції та твори інших знаних митців.

Крім живопису, на виставці буде представлений блок декоративно-прикладного мистецтва, де відвідувачі матимуть змогу оцінити унікальні бронзові скульптури Болеслава Цибіса та Григорія Крука, помилуватися витворами німецької Королівської порцелянової мануфактури та дізнатися про емблему першого жіночого масонського ордену, а також про надзвичайно рідкісний екземпляр антикварної ляльки із трьома обличчями”.

Ще раз звертаємо увагу на те, що у аукціонному світі почалася доба соцреалізму. Картини радянської епохи, якими забиті українські музеї, клуби, приватні колекції кардинально виросли в ціні. Їх радо беруть провідні аукціони світу – вигідно! Що тривожить музейників – почалися пограбування, підміни… Треба посилювати охорону! А грошей, як завжди…

Ну і про ціни. К.Сомов – 60000 доларів (далі вказуємо максимальну ціну). М.Александров – 80000 дол. В.Котарбінський – 100 тис. дол. А.Ерделі – 80000 дол. М.Глущенко – 70000 – 100 тис. М.Приймаченко – 8000 дол.

Закарпаття online — “Музеї України”