На Закарпатті ще є дитсадки і школи, які не готові до опалювального сезону

Опалювальний сезон на об‘єктах соціальної сфери (школи, дитсадки, лікарні) може розпочатися 1 жовтня. Про це повідомив на селекторній нараді міністр ЖКГ Юрій Хіврич. За розрахунками медиків, в Україні можливе значне похолодання на початку жовтня, яке може привести до різкого збільшення кількості захворювань на грип.
“Тому, ми маємо з вами бути готові на початок опалювального сезону з 1 жовтня в соціальній сфері. Крім того ставлю завдання по ЖКГ — до 1 жовтня мають бути закінчені і прокручені, і готові на початок опалювального сезону всі об’єкти”, — сказав він.

За його словами, до початку жовтня в кожній області має бути створена диспетчерська служба при ЖЕК, яка б працювала по буднях в нічний час і у вихідні дні в денний час. За допомогою таких служб, кожна область звітуватиме щодо підготовки до запуску об’єктів до опалювального сезону.

За підрахунками Міністерства ЖКГ за станом на 1 вересня в Київській, Хмельницькій, Чернігівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Харківській та Херсонській областях, в АРК і Севастополі залишилися об’єкти соцсфери (школи, дитсадки, лікарні), в яких не завершена підготовка до осінньо-зимового періоду. Найбільші проблеми в Київській та Кіровоградській областях.

ВКурсе