Закарпаття: У першому півріччі через роздріб реалізовано фармацевтичних товарів на 120,6 млн. грн.

Фармацевтичні товари займають окреме місце серед споживчих товарів. Вони відносяться до товарів першої необхідності, які в свою чергу суттєво впливають на головний критерій життя – здоров’я і працездатність населення. Станом на 1 січня поточного року торгова мережа аптечних закладів, що належить підприємствам – юридичним особам нараховувала в Закарпатській області 305 аптек і аптечних пунктів та 48 аптечних кіосків. П’ята частина їх кількості розташована у м.Ужгород.

У І півріччі 2010р. через роздрібну торгову мережу реалізовано фармацевтичних товарів на 120,6 млн. грн., матеріалів перев’язувальних та предметів догляду за хворими – на 11,0 млн. грн. та товарів медичних та ортопедичних – на 1,3 млн.грн. Більше половини всієї реалізації забезпечено підприємствами міст Ужгород та Мукачево.

Як повідомила начальник відділу статистики торгівлі та ЗЕД Головного управління статистики у Закарпатській області Тетяна Тихомирова, продаж фармацевтичних товарів через торгову мережу на особу у першому півріччі становив 97 грн. проти 87 грн. у відповідному періоді минулого року.

Протягом останніх п’яти років частка фармацевтичних товарів, вироблених на території України, в загальному обсязі їх продажу становила більше половини, що свідчить про конкурентноспроможну якість вітчизняних лікарських засобів.

Закарпаття онлайн