На Закарпатті відбулися змагання “Олімпійський урок”

Захід присвячений 20-річчю заснування НОК України і минулої суботи таки відбулися на сторожницькому сільському стадіоні та в ужгородському СК “Юність”.Проводив тут “урок” колектив ЗОДЮСШ, а участь в ньому взяли 7 відділень. Відкривав захід головний спеціаліст управління освіти й науки облдержадміністрації Євген Грабар, він, зокрема, проінформував учасників та присутніх, як проходять “олімпійські уроки” у всіх навчальних закладах краю, у тому числі й ДНЗ, ПТНЗ, ВНЗ…

Начальник навчального відділу УФВіС МОН України, член виконкому обласного відділення НОКУ, “Заслужений працівник фізичної культури і спорту України” Степан Негер тезисно говорив про роль та значення олімпійських ідеалів, принципів “чесної гри” та спортивної етики, а також зупинився на підсумках перших юнацьких Олімпійських іграх в Сінгапурі.

У фойє спортзалу була розгорнута книжкова виставка на олімпійську тематику, фотовиставка та малюнок “Олімпійський урок очима дітей”, який підготували вихованці ужгородського ДНЗ №39. Учасники “відкритого олімпійського уроку” змагалися з різних видів спорту, а відтак відбулася вікторина на знання історії олімпійського руху, видатних спортсменів Закарпатської області. А найкраще виступила на змаганнях команда відділення баскетболу, другою стала команда відділення волейболу, третя — тенісу.

На “Олімпійський урок” в Сторожниці вийшли всією школою. Його відкрила директор навчального закладу Антоніна Горячова. До сільських школярів також завітав спеціаліст обласного управління ФВіС МОН України, член виконкому обласного відділення НОК України, голова асоціації спортивних журналістів Закарпаття Василь Гаджега, котрий розповів про олімпійський рух у краї.

Усі присутні згадували олімпійських чемпіонів-земляків: ЗМС СРСР футболіста Йожефа Бецу, до речі єдиного українця, котрий був на Іграх-56 року в Австралії, гандболістку Ніну Гецко-Лобову та баскетболістку Марину Копчу-Ткаченко, дворазового срібного призера олімпійських ігор фехтувальника Василя Станковича, бронзових призерів Ігор із футболу Йожефа Сабо та Стефана Решка та багатьох інших. Гість також передав для бібліотеки велику кількість літератури на олімпійську тематику.

Далі були змагання з легкої атлетики, стрибків у довжину, грали у футбол та інше. Головний суддя змагань, учитель фізичного виховання місцевої школи Василь Стойка спортивний захід провів на хорошому рівні. Перед сільськими школярами також із показовими вправами виступили спортсмени із айкідо та стрільби з лука.

Прес-служба Закарпатського обласного управління ФВС МОН України