Закарпаття: В Ужгороді обговорили стан справ із видачею державних актів на землю

Нараду з питань стану виготовлення установчих документів на право користування земельними ділянками державними підприємствами та установами області провів у середу, 15 вересня, заступник голови облдержадміністрації Віктор Феєр. Участь в заході взяли представники Держкомзему, облводгоспу, державного підприємства «Закарпатагроліс» та інші.Відкриваючи нараду Віктор Феєр відзначив, що на сьогоднішній день в області не всі державні структури, які користуються землею виготовили установчі документи на неї. В першу чергу, це стосується облводгоспу, лісогосподарських підприємств і навіть прикордонної служби. «Тому, роботи є чимало. Необхідно активізувати процес оформлення цими структурами актів на землю, адже це дозволить ефективніше використовувати ресурс в області», – констатував заступник голови ОДА.

Щодо облводгоспу, то наразі організація має в користуванні понад 12 тисяч гектарів. Державних актів оформлено лише на 7 тисяч. На нараді було вирішено розробити графік виконання та фінансування робіт із виготовлення актів. Для цього водникам потрібно більше півтори мільйона гривень. Складнішою є ситуація із землями, що їх використовує державне підприємство «Закарпатагроліс». Маючи більше 86-ти тисяч гектарів лісу, підприємство на сьогоднішній день не має жодного державного акту. Як запевнив керівник «Закарпатагролісу» Іван Котурбач, цьогоріч уряд планує виділити більше мільйона гривень на оформлення установчих документів. Тому є сподівання, що до кінця року ситуація зрушиться з «мертвої точки».

За результатами наради заступник голови облдержадміністрації Віктор Феєр дав конкретні доручення, якими передбачено активізувати процес виготовлення установчих документів на земельні ділянки.

Прес-центр ОДА