Закарпаття: Біля Ужгорода міліція накрила потужний перекачувальний пункт вкраденої солярки

На Закарпатті крадуть нафту безпосередньо з продуктопроводу. Поблизу Ужгорода, у селі Барвінок правоохоронці виявили підпільну базу, на якій злодії організували потужний перекачувальний пункт солярки. Крали паливо із труби, по якій транспортують вже очищене дизпаливо з російської Самари через Україну до Угорщини.
На невеличкій обгородженій території крадії встановили п’ять відеокамер, двадцятитонну цистерну та вагончик. Обладнали його спеціальною технікою. Мали датчики та манометри і слідкували за тиском у продуктопроводі та у своїй несанкціонованій трубі. Спеціалісти кажуть: крадії діяли професіонально, качали пальне цілодобово.

Правоохоронці припускають: щодня тут могли красти десятки тонн дизпалива на сотні тисяч гривень. Майже 35 тонн викачаного пального вилучили. Повну цистерну крадії вже підготували до відправки і продажу. Заховали її у причепі вантажівки за дерев’яними брусами. Другу ємність встигли наповнити на дві третіх. Двох чоловіків, підозрюваних у крадіжці пального, затримали на місці.

Закарпатську ділянку продуктопроводу охороняють працівники лiнiйної виробничо-диспетчерської станцiї “Дубриничi”. Ще кілька тижнів тому вони помітили, що у трубі падає тиск. Тепер спеціалісти підраховують точну кількість вкраденого дизпалива, шукають місце незаконної врізки до труби продуктопроводу. Її діаметр – півметра. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до крадіжки, та місця збуту краденої нафти.

ICTV