Закарпаття: Три молдавани без документів затримані за 50 метрів до Держкордону України

14 вересня під вечір, після спрацювання сигналізаційного комплексу, на місце спрацювання, виїхала адміністративно – оперативна група, яка під час проведеня спеціальних заходів виявила пролаз в загорожувальному паркані та доріжку слідів на контрольно слідовій смузі, в бік кордону.Під час пошуку порушників, за допомогою службової собаки “Бессі”, в 50-ти метрах від лінії кордону, було виявлено та затримано 3 громадян Молдови в яких були відсутні документи, що засвідчують особу. Як пізніше зясувалося мандрівники віком 20-25 років під час затриманн мали клаптик паперу з маршрутом руху, котрий отримали на Батьківщині. В раховуючи, що порушники кілька днів блукали в горах, скористатися так званою “мапою” не змогли.

Наразі затримані знаходяться у пункті тимчасового тримання Чопського прикордонного загону, до встановлення обставин правопорушення.

Окрім трьох мандрівників в чора дільничним інспектором відділу прикордонної служби “Новоселиця” спільно з півробітником МВС, в рамках проведенн оперативно-профілактичних заходів “Мандрівник”, на околиці населеного пункту Перечин затримано, ще одного громадянина Молдови, звіснож без документів.

Сергій Бровко, начальник прес-служби Чопського прикордонного загону, Закарпаття online