Закарпаття: У мешканців прикордонного Дяково вилучили кілька партій контрабандних сигарет

17-18 вересня на ділянці відділу прикордонної служби “Дяково”, який охороняє українсько-румунську ділянку кордону, в ході відпрацювання інформації оперативного розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону спільно з представниками відділу по боротьбі з організованою злочинністю Берегівського РВ УМВС було здійснено перевірку по виявленню місць накопичення по реалізації контрафактних тютюнових виробів в прикордонному населеному пункті Дяково Виноградівського району.
У результаті проведення даних заходів, у приватного підприємця даного села було виявлено 22 тис. 540 пачок тютюнових виробів. Також було виявлено 150 пачок сигарет “Вайс Ройс” російського виробництва з акцизними марками Російської Федерації.

Одночасно з цим, в ході проведення цих заходів, у іншого приватного підприємця, мешканця цього ж села, було виявлено 244 тис. 621 пачку тютюнових виробів та 120 пляшок горілчаних виробів. Серед даних тютюнових виробів також були сигарети марки “Дойна” молдовського виробництва  в кількості 1 тис. 737 пачок,  сигарети “Регал” виробництва Великобританії, в кількості 1 000 пачок та сигарети “Джим Лінг” в кількості 5 000 пачок.

У зв’язку  з тим, що у даних осіб були відсутні будь які документи на даний товар, а також документи на право реалізацію підакцизних товарів, вищеперераховані тютюнові вироби та горілчані вироби були вилучені для проведення подальших заходів, з метою встановлення законності їх виготовлення.

Едуард Стеблюк, прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону