Гори Закарпаття: Травмований грибар, словак-одинак та заблукалі туристи…

Днями до народної служби порятунку надійшло повідомлення про те, що між селом Лопушний та озером Синевир, під час збирання грибів підвернув ногу 60-річний місцевий мешканець Василь. Ситуація ускладнювалася не лише через неможливість Василя пересуватися самостійно, але й через складні погодні умови – гірська місцевість, густі хащі, нічна темрява, сильний дощ та туман.
Менше як за півтори години рятувальники міжгірського гірського пошуково-рятувального підрозділу знайшли пенсіонера та надали йому першу медичну допомогу. Того ж вечора Василь був доставлений до медичного закладу у Міжгір’ї.

А наступного ранку тячівські рятувальники ГПРП з смт Усть-Чорна отримали повідомлення від групи з 5-ти словацьких туристів, які через погану видимість, туман та сильний дощ збилися з маршруту та заблукали в районі перемички гір Татарука та Трояска. Також словацькі туристи повідомили про загублення свого 25-річного товариша Андрія, який відбився від групи.

Підтримуючи зв’язок за допомогою мобільного телефону рятувальники змогли вивести заблукалих до річки Турбат та спрямувати їх подальший рух у потрібному напрямку. Близько обіду усть-чорнянські гірські рятувальники знайшли словацьку групу, а ввечері вже їхні ясінянські колеги повідомили про знайденого в районі полонини Драгобрат Андрія, якого у задовільному стані здоров’я було доставлено до смт Ясіня Рахівського району.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області