На Закарпатті вшанували живих і пом’янули загиблих партизанів і підпільників

22 вересня в Україні офіційно відзначають День партизанської слави. З нагоди цього свята на Закарпатті відбулося ряд заходів, серед них і зустріч партизан з керівництвом області. Колишніх підпільників привітав зі святом заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.

Нині в краї проживає 52 учасників партизанського руху. Загалом, в роки Великої Вітчизняної війни майже 3 тисячі закарпатців взяли участь в підпільній антифашистській боротьбі. Учасники партизанського руху, які цієї середи прийшли на зустріч з керівництвом краю, ділились своїми спогадами, розповідали про наболіле. Для ветеранів було організовано святковий обід, їм вручили пам’ятні подарунки.

Вітаючи ветеранів, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур зауважив, що нинішнє покоління пам’ятає подвиги партизан.

– Ви наближали довгоочікувану Перемогу, стали прикладом для наслідування, – звернувся до учасників зустрічі Іван Іванович, – Ми пам’ятаємо про ветеранів, про їхній героїзм як під час війни, так і в час відбудови країни. В роки війни партизанський рух став рухом месників. Багато партизан не повернулося додому. Ми схиляємо голови перед вашим героїзмом, перед земляками, які загинули в роки страшної війни.

З нагоди Дня партизанської слави двом ветеранам Великої Вітчизняної війни – Анатолію Донцю та Іванові Мешкові було вручено почесні грамоти облдержадміністрації.

Прес-центр ОДА